Over Danielle Oprel

Mijn naam is Danielle Oprel. Ik studeerde Klinische- en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Leiden. Daarna volgde ik de postdoctorale opleiding tot Psychotherapeut (BIG) en behaalde ik het specialistisch diploma Klinisch Psycholoog (BIG).

Ervaring als psychotherapeut
Na mijn afstuderen begon ik als psycholoog in de forensische psychiatrie. Daarna werkte ik bij een RIAGG (afdeling Kortdurende Psychologische Hulpverlening) en op de afdelingen Persoonlijkheidsproblematiek en Psychotrauma van een grote GGZ-instelling. Meer informatie over mijn werkervaring is te vinden op LinkedIn.

Werkzaamheden als klinisch psycholoog/onderzoeker
Momenteel werk ik – naast mijn eigen praktijk – als klinisch psycholoog op de afdeling Psychotrauma bij PsyQ Den Haag, en als promovendus bij de Universiteit Leiden. Deze gecombineerde functie heb ik in het kader van de IMPACT-studie (Improving PTSD treatment for Adults with Childhood Trauma), die ik samen met collegae heb opgezet. De IMPACT-studie is een wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van patiënten met een posttraumatische-stressstoornis (PTSS) door seksueel misbruik en/of mishandeling in de kindertijd. Wij hopen met onze studie bij te dragen aan de effectiviteit van behandelingen voor deze doelgroep.

Werkzaamheden als opleider
Bij de RINO Groep ben ik plaatsvervangend hoofdopleider en docent in de psychotherapieopleiding. Ik geef les over de multidisciplinaire GGZ-richtlijnen en zorgstandaarden. Daarnaast verzorg ik lessen over persoonlijkheidsproblematiek, PTSS en andere traumagerelateerde problematiek.

Werkzaamheden als columnist
Sinds 2012 ben ik vaste columnist voor het Tijdschrift voor Psychotherapie, een wetenschappelijk vaktijdschrift over psychotherapie. Een selectie van mijn columns is als bundel verschenen onder de titel ‘Niet Gek’ (De Tijdstroom, 2018). (Voor alle helderheid: de voorbeelden van patiënten in deze columns zijn fictief. Mocht u zichzelf of iemand anders herkennen in deze columns dan kan dat alleen op grond van toeval zijn.)

Danielle Oprel

Drs. D.A.C. (Danielle) Oprel
Klinisch psycholoog en psychotherapeut

Danielle Oprel