Supervisie bij praktijk Oprel

In mijn praktijk bied ik supervisie voor wie een opleiding volgt tot:

  • GZ-psycholoog
  • psychotherapeut
  • psychiater
  • klinisch psycholoog
  • cognitief gedragstherapeut
  • schematherapeut
  • EMDR therapeut
  • Supervisor NVP

Ben je een collega en ambieer je geen diploma of registratie, maar wil je wel specifieke deeltechnieken leren of verfijnen? Of wil je reflecteren op je behandelingen? Ook dan kun je je aanmelden voor supervisie.

Kennismakingsgesprek
Aan de supervisie gaat een kennismakingsgesprek vooraf. In dit gesprek bespreken we je leerdoelen en de werkwijze. Ook komen de eisen van je opleiding aan bod, en praktische aspecten zoals frequentie en duur van de supervisie. Deze leerdoelen en praktische aspecten leggen we vast in een supervisiecontract. Ten slotte vind ik het belangrijk dat het klikt. Dat is immers een noodzakelijke voorwaarde voor een veilig leerklimaat.

Over mijn werkwijze
Binnen de opleidingen in de geestelijke gezondheidszorg is supervisie een belangrijk onderdeel. Het is een van de pijlers onder de brug tussen de technisch-theoretische kennis uit je opleiding en je behandelcontacten. Bij supervisie vergroot je je psychotherapeutische vaardigheden door systematisch te reflecteren op hoe je de opleidingskennis in de praktijk brengt.

Dat ‘systematisch reflecteren’ in supervisie pak ik het liefst zo actief mogelijk aan. Aan de hand van sessie- en reflectieverslagen bereiden supervisant en supervisor zich voor. Tijdens de supervisie kijken we bij voorkeur een videofragment; vaak zegt een stukje film meer dan vele pagina’s A4. Op basis van jouw inbreng als supervisant en mijn observaties als supervisor, bepalen we de aanpak. Bijvoorbeeld een rollenspel om de techniek te oefenen, een gesprek over je interactiestijl, of opnieuw samen kijken naar de casusconceptualisatie.

Evaluatie
Evalueren is bij supervisie een voortdurend proces. Leidend zijn de leerdoelen van jou als supervisant: leer je wat je wil leren? Is dat ook wat volgens mij als supervisor geleerd moet worden? Heb je als supervisant voldoende aan mij als supervisor? Als dat niet het geval is, sturen we bij. Daarnaast plannen we uitgebreidere evaluaties, meestal halverwege en aan het einde van het supervisietraject. Deze uitgebreidere evaluaties stemmen we af op de opleidingseisen van je opleiding of vereniging.

Specialisaties en registraties als supervisor
Mijn inhoudelijke specialisaties zijn persoonlijkheidsproblematiek, posttraumatische stressstoornis en andere traumagerelateerde problematiek. Ik ben:

Aanmelden
Heb je vragen over supervisie of wil je je aanmelden als supervisant?
Neem dan contact met mij op via info@praktijkoprel.nl

Februari 2024

Supervisie Psychotherapie algemeen, CGT en Schematherapie: beperkt nieuwe plekken beschikbaar; neem contact met mij op voor actuele mogelijkheden.

Supervisie EMDR: aanmelden is momenteel niet mogelijk.